Átirányítás a pénztár oldalra. Kérem ne zárja be az ablkaot!

Ez a program mennyiben segíti a könyvvizsgáló munkáját?

A DigitAudit programcsomag több modulból épül fel. A legteljesebb támogatást akkor lehet elérni a programmal, ha a könyvvizsgáló az AuditDok az AuditTeszt, az AuditIroda modulokat bérli és ügyfele pedig az AuditBeszámolót használja.

A program “motorja” a főkönyvi kivonatból összeállított beszámoló. Az így nyert adatok és összefüggések megjelennek a könyvvizsgálati munkalapokon, és a beszámolók alátámasztásához szükséges mellékleteken. Az időszak,-és állománykezelések, a kötelező egyezőségek rendszere és az egyéb kontrollok beépültek a programba.A különböző modulok szakmai táblái minta-dokumentumokat tartalmaznak a szakmai fastruktúrákban, amelyek az iktató rendszert is tartalmazó

Vezérlőpulton érhetők el. A könyvvizsgálók dokumentumai az AuditDok modulban, a könyvelőké az AuditBeszámoló modulban vannak. Az AuditIroda modul a könyvvizsgálói irodák dokumentumszerkesztését, azok rendszerezését szolgálja és segíti a belső-minőségellenőrzési, valamint a pénzmosás megelőzését szolgáló követelmények teljesítését is. A modulok Vezérlőpultján a fájlkezelés és az Iktatórendszer rugalmas megoldásokat és dokumentumkezelést tesz lehetővé. A könyvvizsgálók és könyvelők a mintadokumentumokat szabadon bővíthetik, helyettesíthetik saját szerkesztésű, vagy másoktól átvett, megszokott, a könyvelő programokból kinyert analitikákkal, elemzésekkel.

Összefoglalóan a könyvelő és a könyvvizsgáló teljesen azonos állománnyal dolgozhat a DigitAudit alkalmazásokban. A programmal a könyvelő számára egységes beszámoló,- és leltárdokumentáció jön létre, amit a könyvvizsgáló ellenőrzésre kap meg, de egyúttal a szoftver elkészíti a könyvvizsgálói főlapokat és előkészíti a könyvvizsgálati teszt mintalapokat, támogatja a korszerű, minőségi, ” parpirmentes ” munkavégzést.

Az AuditTesztről külön érdemes beszélni, mert ez már egy magasabb szintű belső,- vagy független ellenőrzést, könyvvizsgálatot tesz lehetővé, ha a program szerepel a kamara honlapján és úgynevezett “Könyvvizsgálóbarát szoftver”. Jelenleg 45 db könyvelő programból tölthető le az egységes Audit XML, lásd: https://www.mkvk.hu/kamarai/kozlemenyek/adatexport. A többi modulhoz hasonlóan ez is működhet önállóan és bármely DigitAudit modullal – sőt bármely más könyvvizsgáló programmal – együtt is. Az AuditTeszt kihasználja mindazt az előnyt, amit a főkönyv és az alátámasztó (főkönyvben rögzített) analitikák egységes birtoklása (teljesség, pontosság, időbeliség, szűrhetőség számlákra-,számlakapcsolatokra, archiválás, stb.) nyújthatnak. Hosszú lenne leírni a funkciókat itt most bemásolunk a kamara fórumára küldött véleményt egy új ügyfelünk részéről:

“A múlt héten megvásároltam a DigitAudit program két modulját (dok és teszt) és elkezdtem benne dolgozni. A teszt része teljes mértékben lenyűgözött pont olyan mint amire egy könyvvizsgálónak szüksége van. Tömören az egyszerű, de nagyszerű jelzővel illethető. Talán egy valami hiányzik még pedig egy kicsit részletesebb használati útmutató. Nem bonyolult a kezelése és annak módja a támogatások menüben meg is található, de egyfajta módszertan sem ártana hozzá, talán úgy jobban elterjeszthető lenne. …..”

Kapcsolódó bejegyzések